zondag 22 februari 2015

Houten bak...

Even een korte post. Wij zijn tussendoor toch nog even naar de wilgengaarde geweest. We hadden er verf besteld en omdat ik de nieuwe winkel graag wou bekijken hebben we de verf opgehaald. Wat is de winkel prachtig geworden. Danny en Kim hebben er echt wat mooi´s van gemaakt. Sfeervol en rustig. Wij hebben een paar keer de winkel rond gelopen. Foto´s maken is mij niet gelukt. Het was te druk in de winkel. Volgende keer zal ik dat zeker weer proberen.

Ik ben niet met lege handen weg gegaan. Al een tijdje was ik opzoek naar een stoere houten bak voor in de keuken. Deze keer had ik geluk, ik zag er eentje staan....

Precies wat ik in gedachten had. Deze bak is van hoffz. Het hout is robuust en stoer en perfect van kleur. De theedoek is ook van hoffz en ik heb twee setjes van Marcel gekregen. Het zijn linnen theedoeken. Ik weet dat veel van jullie ze ook hebben. Ik heb na een paar keer wassen nog steeds mijn glazen onder de stof zitten ;-) Ben ik de enige die hier last van heeft ;-)

Verder heb ik nog een paar prachtige haken meegenomen. Eentje voor in de keuken (aan de koelkast) en de anderen voor in ons toilet. Het bankje, roti plankje en vijzeltje zijn bij ons in de webwinkel verkrijgbaar.

 Op het moment is het een puinhoop in ons kleinste kamertje. De tegels zijn eraf. 
We gaan ons toilet opknappen. De muren worden behandeld, en ik loop allang met een idee rond. Daar gaan we nu mee aan de slag. Hopen dat het lukt wat ik in gedachten heb. Volgende week gaan we weer verder.


Het houten plankje is weg. Ik vond het te druk en wat ik er ook op ging zetten het bleef druk en vol.
Nu is het rustig. Het kaarsje brand gezellig als ik aan het koken ben. Ook in de keuken branden er altijd kaarsjes.


De vloer van de keuken staat ook op ons verlanglijstje. Die word aangepakt nadat de vloer van de kamer is gelegd. In de keuken komen waaltjes op de vloer.

Verder heb ik de grote kruiklamp eens een keer op de tafel gezet. Dacht eerst dat het te groot was, maar dat valt mee. Ik vind het mooi staan en het is weer eens een keer wat anders.


Het lijkt of er een groene vlek op de voet zit, Dat is dus niet zo. Soms snap ik niets van foto´s. Ik heb drie keer opnieuw een foto gemaakt, de vlek blijf je zien.
De houten schalen zijn te verkrijgen in onze webwinkel.


Aanstaande zaterdag is het dan zover. Bloggersdag, wat heb ik er veel zin in, Veel bloggers ken ik al persoonlijk, maar ook een aantal nog niet. Een aantal volgers ken ik ook al, maar ook veel van jullie nog niet. Ik Martine en Carla hebben er ontzettend veel zin in. Hopelijk word het een geslaagde dag met veel sfeer, leuke ideeën, en heerlijk eten met elkaar.
Tot zaterdag!!

Liefs Patricia. 














woensdag 11 februari 2015

Mag ik U voorstellen....

Toen een klant hier aan huis een bestelling kwam afhalen, zaten we met een kop koffie even te kletsen. Ze volgt mijn blog en het leek haar ook zo leuk om een blog te gaan schrijven. Ze twijfelde...
Al gauw kreeg ik een berichtje, ik twijfel niet meer.....ik ga het gewoon doen.
Inmiddels heeft ze haar blog   (klik) Het landelijk gebeuren    al online staan.
Ze vind het heel leuk als jullie even gaan kijken.

Laura van empel welkom in blogland...
Liefs Patricia.

Even voor alle duidelijkheid. Martine heeft Laura geholpen haar blog online te krijgen.
Laura heeft mij gevraagt om haar blog te noemen op mijn blog.

zondag 1 februari 2015

Onze slaapkamer

Ik heb een hele tijd geleden al eens geschreven dat ik een post over onze slaapkamer zal maken. Inmiddels is het gelukt. Er kwam elke keer van alles tussen druk druk...

Onze slaapkamer is klein, heel klein. Wij kunnen net om ons bed heen lopen. Heel veel ruimte om te decoreren heb ik dus niet. Knus en gezellig, zo hoort een slaapkamer eruit te zien vind ik. Alles wat ik zou willen past gewoon niet in onze slaapkamer. Toch heb ik het geprobeerd...


De krans boven het bed hangt er al jaren. Ik maak ze zelf en ze hangen door heel het huis. Gewoon omdat ze zo mooi indrogen. Wij verkopen deze ook in de webwinkel. Op het moment zijn ze alweer uitverkocht. Binnenkort maak ik weer nieuwe.
De kleur op de muur is kalkverf gritti gemengd met nero van Carte Colori. Ik vind de kleur prachtig en heb het ook beneden op de kast gebruikt. De kast heb ik geschilderd met alle krijtverf die ik nog had door elkaar gemengd. Gewoon lekker slordig waardoor je wel een kalkverf effect krijgt. 
Op ons bed ligt een grijs plaid van de action. Ook ligt er een warm plaid onder de houten schaal die bij ons uit de webwinkel komt.


Hierboven kan je zien hoeveel ruimte wij hebben om ons bed. Ons bed is maar 1.40 breed.
Wij liggen dus knus tegen elkaar. Ik zou ook geen groter bed willen. Wij liggen altijd dicht bij elkaar dus een groter bed is niet nodig. De gordijnen zijn donker grijs linnen van ikea. De houten schaal komt ook uit onze webwinkel. De kaarsenstandaard is gemaakt door Marcel, ook die staan bij ons door het hele huis en zelfs buiten onder de veranda. Wij krijgen hier regelmatig een mail over. 
Ondertussen zijn wij er al een tijdje mee bezig om deze kaarsenstandaard in onze webwinkel te verkopen. Marcel heeft geen tijd meer om deze zelf te maken. We zijn er wel mee bezig en ze komen ook wel in de webwinkel. Het gaat alleen nog even duren voor het zover is. We zijn er druk mee bezig.


Alle deuren zijn mee geschilderd in de kalkverf. Ze waren eerst wit. Ik vond het zo afsteken. Nu is het veel rustiger. Op het bankje staat een oud bakje van hoffz met een klein takje rozenbottel, een plaid van de intratuin en het bankje zelf komt ook uit onze webwinkel. Het bankje is echt heel mooi oud hout.

Bankje 64.95


Dit was dan onze slaapkamer. Niet veel wat ik kan laten zien, maar ik ben zo blij met ons klein maar zo fijn huis wat een arm om ons heen slaat.

Verder zijn wij druk bezig met heel veel andere plannen. Een daarvan is het uitzoeken van een nieuwe vloer. Eindelijk het laminaat eruit wat glimt en rood is. Ik baal er zo van.
Ik weet precies wat ik wil, nou maar hopen dat het lukt een mooie eiken oude houten vloer te krijgen die robuust maar ook leefbaar is.
Ik heb een voorbeeld hoe de vloer eruit moet komen te zien, er is mij beloofd dit ze dit effect precies zo op onze vloer kunnen krijgen. Het zijn oude houten kratjes, die precies de kleur hebben wat wij op onze vloer willen.

 

Op deze foto lijkt het hout geel. Het is mij niet gelukt de kleur goed op de foto te krijgen.  Het word dus grijs bruin. We krijgen twee proefplanken waarop ze het gaan testen. Daarvan kunnen we kiezen welke kleur het beste in ons huis past.
Ik vind het best lastig. Ik hoop dat ze kunnen realiseren wat ik in gedachten heb.
Afwachten maar....en wachten duurt best lang. Wij zijn pas gisteren geweest hhi
Geduld is niet een van mijn sterkste kanten hih

Fijne zondag!!!

Liefs Patricia.